Review IPay en Nucash en Gekkengoud - KortingVoordeel.nl
 

Review IPay en Nucash en Gekkengoud

maandag 03 september 2018


Tijd voor een nieuwe review over andere cashbacksites. In de schijnwerper staat IPay.nl (en hun eigenaar Orange Buddies Media). IPay.nl was in 2007 één van de eerste cashbacksites van Nederland. De site werd door Orange Buddies Media gerestyled in andere jasjes, waaronder Gekkengoud en NuCash. De sites zijn alle drie nog actief en bieden lage vergoedingen aan hun gebruikers. Je krijgt bij alle drie de sites 1,13% cashback bij de HEMA en tot 1,38% cashback bij de Wehkamp. Je kunt bij alle drie op verschillende manieren geld verdienen zoals: lezen van mails, vrienden uitnodigen lid te worden, enquetes invullen, spelletjes spelen en aanbiedingen delen met bekenden. Zulke lage cashback vergoedingen zijn echt niet meer van deze tijd. Op KortingVoordeel ontvang je 4,50% cashback bij de HEMA en tot 5,5% cashback bij de Wehkamp.

Nadien heeft Orange Buddies Media nieuwe(re) cashbacksites op de markt gebracht waar je veel meer cashback krijgt bij onder andere de HEMA en Wehkamp. De oude cashbacksites blijven in de lucht. Ik zou persoonlijk de leden van oude programma's wijzen op de nieuwe cashbacksite(s) en hun laten verhuizen. Maar Orange Buddies Media kiest ervoor om ze in te lucht te houden. Waarom? was gelijk de vraag die mij te binnen schoot. Ik ging speuren .... en wat vond ik:

Op orangebuddiesmedia.com staat: OrangeBuddies Media ontwikkelt en onderhoudt meer dan 100 cashback shopping portals in 18 landen in Europa, Amerika en Australië. OrangeBuddies Media biedt haar adverteerders diverse mogelijkheden om hun product of dienst te promoten. Met uitgebreide segmentatiemogelijkheden kan voor elke campagne de juiste doelgroep worden bereikt. Doelgroepen zijn: leeftijd en geslacht, gezins-/woonsituatie, persoonlijke interesses, opleidingen, aankoophistorie, favoriete webshops.

Deze persoonlijke gegevens kun je kennelijk invoeren in je account bij de cashback- en spaarprogrammasites van Orange Buddies Media. Orange Buddies Media beheert een groot deel van de (inter)nationale cashbackmarkt en is in Nederland heel groot. Sites als cashback.nl, shopbuddies.nl, cashbackkorting.nl, ladycashback.nl en studentencashback.nl zijn van hun.

Dat Orange Buddies Media persoonlijke gevens, die jij hebt ingevuld in je account bij één of meer van hun sites, gebruikt bij gerichte advertenties voor adverteerders die gebruik maken van de diensten van Orange Buddies Media wordt door Orange Buddies Media zelf bevestigd in het interview dat zij gaven op https://affiliateblogger.nl/2018/02/28/5-vragen-aan-arnout-vrieling/ 
De vraag die ondere andere werd gesteld was: Vanuit OrangeBuddies Media hebben jullie verschillende labels. Hoe zorg je ervoor dat het juiste label ingezet wordt voor de juiste adverteerder? Anwoord: 

“We hebben bij OrangeBuddies niet alleen verschillende labels, maar ook verschillende concepten. Enerzijds beschikken we met ShopBuddies over een uniek concept wat volledig gefocust is op online shopping en we 100% Cashback geven bij online aankopen. Anderzijds hebben we de spaarprogramma’s waar consumenten geld kunnen verdienen op meer dan 10 verschillende manieren.”

“Niet alleen de verschillende labels zorgen ervoor dat we adverteerders zo goed mogelijk in contact kunnen brengen met de gewenste doelgroep, maar ook de uitgebreide segmentatiemogelijkheden dragen hier aan bij. Binnen onze databases hebben we diverse mogelijkheden om campagnes te targeten op de juiste doelgroep, denk hierbij aan: Leeftijd, geslacht en gezinssamenstelling. Door het selecteren van de juiste doelgroep zijn we in staat om adverteerders te voorzien van de juiste traffic en kwalitatieve sales.”

Ik zou persoonlijk niet willen dat persoonlijke gegevens als mijn leeftijd, geslacht, gezinssamenstelling, opleiding en/of interesses gebruikt zouden worden voor gerichte advertenties (bijvoorbeeld via de mail). Daarom zou ik deze informatie nooit allemaal invullen op welke website dan ook.

De site https://www.relevantrewarding.com is partner van Orange Buddies Media. Nog een platform waarin gerichte advertentiemogelijkheden worden geboden voor bedrijven. 

KortingVoordeel.nl wil geen geld verdienen door gerichte advertentiemogelijkheden te bieden aan bedrijven.
Daarom vragen wij niet naar jouw leeftijd, gezinsituatie, opleiding en persoonlijke interesses. Ook gebruiken we je aankoophistorie niet voor commerciële doeleinden. We registreren niet wat je koopt bij de webshops op onze site. Om onze website te bekostigen vragen we een jaarlijkse bijdrage van vijf euro die we inhouden op je verdiensten bij ons. Daarvoor terug krijg je 100% cashback, geen commerciële mails op basis van jouw persoonlijke gegevens en een veilige en betrouwbare site waar je bespaart op je online aankopen bij tal van bekende webshops.

Hopelijk wordt KortingVoordeel.nl met deze uitgangspunten één van de grootste cashbacksites van Nederland.